В Сіверсько-Донецькому БУВР пройшла онлайн-перевірка знань з питань охорони праці 

Невід’ємний компонент роботи будь-якого підприємства чи організації – охорона праці, дотримання вимог якої покликане вберегти здоров’я і життя співробітників. Саме тому досконалі знання з питань охорони праці мають бути в арсеналі не тільки відповідальних осіб, а й керівництва.

Сьогодні, 12 листопада, в режимі онлайн керівництво та профільні фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів і його структурних підрозділів пройшли перевірку знань з питань охорони праці.

Попередньо Центром підвищення кваліфікації працівників водного господарства було організовано навчальний процес, який через дію карантинних обмежень відбувався у дистанційному режимі. Такий формат навчання на інтерактивній платформі Google Сlassroom передбачав самостійне опрацювання матеріалу та комунікації з викладачами Центру і фахівцями Держводагентства.

І місце з охорони праці – вже п’ятий рік поспіль у Сіверсько-Донецького БУВР!

Після опрацювання навчального матеріалу слухачами курсу відбувся іспит, який приймала галузева комісія на чолі із завідувачем сектору з охорони праці Держводагентства Ольгою Лісовською. До складу комісії з перевірки знань з питань охорони праці увійшли заступник директора з навчально-організаційної роботи та міжнародного співробітництва ЦПКВГ Ольга Лисюк, завідувач кафедри управління водними ресурсами та охорони праці ЦПКВГ Валентина Сторчак та доцент цієї кафедри Наталія Романенко.

Охорона праці – очима дітей

30 білетів по 5 питань в кожному стосувались різних аспектів охорони праці, актуальних для сталого і безпечного функціонування об’єктів водогосподарсько-меліоративного комплексу України. Зазначимо, що посадові особи, діяльність яких пов’язана з організацією безпечного ведення робіт, відповідно до ст. 18 Закону України “Про охорону праці”, мають проходити навчання і перевірку знань з питань охорони праці під час прийняття на роботу, а також з періодичністю один раз на три роки.
За результатами навчання та успішно складеного іспиту 14 посадових осіб з числа керівництва та фахівців з охорони праці Сіверсько-Донецького БУВР отримають посвідчення встановленого зразка.

Поділитися:
Семінар з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні
25.04.2024 19:44
25 квітня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у семінарі з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні. Захід…
Якісний стан водних об’єктів суббасейну Сіверського Дінця у березні 2024 року
23.04.2024 16:47
Лабораторія моніторингу вод Східного регіону Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів продовжує виконання моніторингу поверхневих вод у суббасейні Сіверського Дінця району…
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…