Управління водними ресурсами в умовах змін клімату  та зростаючого дефіциту води

Сьогодні, 11 листопада, керівництво та фахівці водної сфери Сіверсько-Донецького БУВР долучились до участі в онлайн-конференції на тему: «Управління водними ресурсами в умовах змін клімату та зростаючого дефіциту води».

Це перший захід з однойменного навчального онлайн-курсу, організованого Центром підвищення кваліфікації працівників водного господарства разом із Посольством Ізраїлю в Україні та Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України у співпраці з MASHAV та MATC - MASHAV Agricultural Training Center.

До навчання в режимі онлайн долучились керівники і профільні фахівці підвідомчих організацій Міндовкілля, представники громадських організацій та незалежні експерти, зацікавлені у покращенні роботи водного сектору в умовах зміни клімату в нашій державі.

Як зазначив у вітальному слові заступник глави місії посольства Ізраїлю в Україні Йоав Бистрицький, реалізація такого навчального курсу є свідченням ефективної співпраці між Ізраїлем та Україною у напрямі обміну досвідом у сфері управління водними ресурсами та розширення співробітництва між нашими країнами.

Лектором стартової онлайн-конференції спільного українсько-ізраїльського курсу виступив Яков Лівшиц, директор департаменту гідрогеології, управління водних ресурсів Ізраїлю. Він поділився зі слухачами впровадженим у державі досвідом максимально раціонального використання водних ресурсів за умов відчутного їх дефіциту.

Нехай буде вода: ізраїльський досвід вирішення світової проблеми нестачі води представлено в Україні

Неабиякий інтерес учасників заходу викликали можливості опріснення морської води та використання очищених стічних і зливових вод для потреб зрошення, а також ретельне відстеження кількісного та якісного стану підземних вод в умовах обмеженого ресурсу. Для отримання більш поглибленої інформації з питань, актуальних для обох країн, Яков Лівшиц запропонував надсилати їх до посольства Ізраїлю в Україні.

Поділитися:
Навчання: «Управління промисловими відходами: хвостосховища»
28.03.2024 14:20
27 березня фахівці Сіверсько-Донецького БУВР взяли участь в онлайн-навчанні «Управління промисловими відходами: хвостосховища», організованому Центром підвищення кваліфікації працівників водного…
Футболки з Водяним Драконом – для ЕКОсвідомих дітей Слов’янська
25.03.2024 19:55
25 березня в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів відбулось урочисте нагородження фіналістів мінімарафону «Водяний Дракон». Мінімарафон «Водяний Дракон» був організований…
22 березня – Всесвітній день водних ресурсів
22.03.2024 08:18
Щорічно вже 31-й рік поспіль 22 березня відзначається Всесвітній день водних ресурсів. Мета його заснування Генеральною Асамблеєю ООН – нагадати про надзвичайну важливість води для навколишнього…