Розроблення Плану управління річковим басейном Дону триває: спеціалісти обговорили звіт із доповнення ІІ розділу

Сьогодні, 8 жовтня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів відбулась нарада із заключного обговорення звіту «Доповнення розділу Плану управління річковим басейном Дону щодо аналізу антропогенних впливів на якісний стан поверхневих вод від точкових джерел. Оцінка дозволів на спецводокористування підприємств», який розроблено Українським гідрометеорологічним інститутом ДСНС України для Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

В рамках Меморандуму про взаєморозуміння з Державним агентством водних ресурсів України за фінансування Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Український гідрометеорологічний інститут ДСНС України надає допомогу в розробленні Плану управління річковим басейном Дону в частині розділу VII «Огляд виконання програм або заходів, включаючи шляхи досягнення визначених цілей» та доповненні розділу ІІ щодо аналізу антропогенних впливів на якісний стан поверхневих вод від точкових джерел, зокрема щодо оцінки дозволів на спецводокористування підприємств.

Допомога науковців у розробленні Плану управління річковим басейном Дону

Участь в онлайн-нараді узяли фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів, науковці, експерти, представники Донецької обласної державної адміністрації. В ході зустрічі представники Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Наталія Осадча та Ольга Ухань представили учасникам засідання розроблені матеріали.

За результатами проведеного обговорення прийнято рішення доопрацювати звіт з урахуванням зауважень та пропозицій і направити його остаточний варіант всім заінтересованим сторонам.

Співпраця з провідними національними науковцями в рамках розроблення Плану управління річковим басейном Дону є плідною та професійно збагачує

Нагадаємо, план управління річковим басейном (скорочено ПУРБ) – це стратегічний документ для реалізації основної мети Водної Рамкової Директиви ЄС – досягнення доброго екологічного стану вод.

На шляху впровадження європейських стандартів з управління водними ресурсами розроблення та реалізація ПУРБ є одним із завдань, що передбачені планом заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Розроблення Плану управління річковим басейном Дону здійснюється з 2018 року за фінансової та експертної підтримки в рамках проєктів Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) із залученням спеціалістів Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів.

Поділитися:
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…
Держводагентство напрацьовує механізми посилення інституційної стійкості, що є особливо важливим в умовах війни
18.04.2024 13:51
Про це Голова Агентства Михайло Янчук повідомив під час онлайн-участі у круглому столі «Забезпечення водопостачання в Україні в умовах війни: реагування, відновлення та стійкість», який відбувся у…