Допомога науковців у розробленні Плану управління річковим басейном Дону

В Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів з дводенним візитом побували представники Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Наталія Осадча та Юрій Набиванець.

Мета зустрічі – узгодження організаційних питань та отримання необхідної інформації для виконання роботи з розроблення елементів Плану управління річковим басейном Дону.

Український гідрометеорологічний інститут за фінансування Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні в рамках Меморандуму про взаєморозуміння з Державним агентством водних ресурсів України допомагатиме у розробленні розділу VII «Огляд виконання програм або заходів, включаючи шляхи досягнення визначених цілей» та доповненні розділу ІІ щодо аналізу антропогенних впливів на якісний стан поверхневих вод від точкових джерел, зокрема стосовно оцінки дозволів на спецводокористування підприємств.

Керівництво та фахівці Сіверсько-Донецького БУВР надали максимальне сприяння роботі експертів з УкрГМІ, а також ознайомили з діяльністю оновленої лабораторії моніторингу вод Східного регіону – одного з чотирьох базових лабораторних центрів системи Держводагентства.

Фахівці Сіверсько-Донецького БУВР першими в Україні розпочали виконання діагностичного моніторингу поверхневих вод за європейськими стандартами і з 1 липня 2020 року за новою програмою розширили мережу пунктів моніторингу та збільшили кількість показників.

Саме на основі даних державного моніторингу та за результатами огляду діючих на цей час програм, який виконується за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та за участі експертів – провідних національних науковців, у подальшому буде формуватися програма заходів у Плані управління річковим басейном Дону, спрямованих на досягнення екологічних цілей – доброго екологічного та хімічного стану вод.

Поділитися:
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…
Тиждень охорони праці 2024: "Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату"
26.04.2024 13:32
28 квітня щороку у Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі відзначається День охорони праці в Україні, якому передує Тиждень охорони праці. У 2024 році за рекомендаціями Міжнародної організації…
Семінар з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні
25.04.2024 19:44
25 квітня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у семінарі з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні. Захід…