Публічний звіт про результати діяльності Держводагентства за 2023 рік

15 лютого в пресцентрі Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» відбулась пресконференція Голови Держводагентства Михайла Янчука.

Новий очільник водогосподарської галузі публічно звітував про результати діяльності Державного агентства водних ресурсів України за 2023 рік. Сам звіт у форматі презентації заздалегідь було оприлюднено на вебсайті відомства.

До участі у заході запрошувались профільні експерти та представники ЗМІ, громадських об’єднань та професійних спілок, які мали можливість задати питання й отримати відповідь безпосередньо «з перших уст».

Наживо пресконференція транслювалась на вебсайті Укрінформу та його YouTube-каналі.

В своєму виступі Голова Держводагентства поділився новою візією управління водними ресурсами України задля досягнення «доброго» екологічного стану вод річкових басейнів.

Зауважив, що в рамках впровадження інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом Держводагентством підготовано та оприлюднено для громадського обговорення та процедури СЕО усі 9 проєктів Планів управління річковими басейнами, які є євроінтеграційним зобов’язанням у частині водної політики.

Наголосив, що протягом звітного періоду було забезпечено виконання програми державного моніторингу вод і посилено моніторинг поверхневих вод у місцях можливого погіршення якості води, а також підвищено інституційну спроможність лабораторій Держводагентства.

У звіті йшлося й про такі важливі аспекти, як вплив війни на галузь водного господарства та посилення співпраці з міжнародними організаціями, цифровий розвиток галузі та впровадження енергоефективності, а також безперервне надання адмінпослуг та ведення Державного водного кадастру.

Михайло Янчук поділився планами розвитку водогосподарської галузі у 2024 році. Зокрема, це подання на розгляд Уряду Планів управління річковими басейнами, сертифікація лабораторій за міжнародним стандартом, реформування організаційної структури та створення НАК, а також діджиталізація адмінпроцесів та звітності даних моніторингу поверхневих вод, зазначається на вебсайті відомства.

Поділитися:
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…
У Слов’янську відбулося громадське обговорення проєкту ПУРБ Дону
30.04.2024 15:07
У Слов’янську відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (ПУРБ Дону) на період 2025-2030 років, до якого в Україні належать суббасейни Сіверського Дінця…
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…