Підвищуємо кваліфікацію у сфері газової та рідинної хроматографії

З 14 по 17 серпня фахівці лабораторії моніторингу вод Східного регіону в онлайн-форматі пройшли практичний курс-навчання «Можливості хроматографічних аналізаторів у лабораторіях: газова та рідинна хроматографія».

Навчальний курс призначений для підготовки та підвищення кваліфікації фахівців лабораторій, які проводять вимірювання/випробування з використанням хроматографічних методів, та мають вміти оцінити достовірність та збіжність результатів випробувань, використовуючи методи оцінки невизначеності.

Курс є введенням у систему підготовки фахівців випробувальної лабораторії в галузі хроматографічного аналізу з використанням рідинних хроматографів та газових хроматографів, вивчення класифікації методів хроматографії, питання оцінки невизначеності вимірювань у ГХ-методах та РХ-методах.

У рамках навчального курсу в ході лекційних занять та лабораторних практикумів було розглянуто такі питання:

• Основні поняття хроматографії. Механізм хроматографічного поділу. Влаштування хроматографа. Схема роботи газового хроматографа Схема роботи рідинного хроматографа.

• Місце високоефективного рідинного хроматографа (ВЕРХ) у колонковій рідинній хроматографії. Відмінності ВЕРХ від РХ.

• Метрологія хроматографічних вимірів. Стандартні зразки у системі забезпечення єдності вимірів.

• Метрологічна атестація методик хроматографічного аналізу. Валідація методик виконання вимірів.

Організатором курсу є ТОВ «Міжнародна школа технічного законодавства та управління якістю» (ISTL), основним завданням якого є консалтинг у галузі Європейського технічного законодавства: Директив ЄС, технічних регламентів, стандартів та правил; розробка систем менеджменту та підготовки їх до акредитації та сертифікації, а також навчання та сертифікація фахівців підприємств відповідно до рівня європейсько визнаної кваліфікації.

По завершенню практичного курсу за результатами іспиту-тестування його слухачі отримають Свідоцтво про навчання та Сертифікат про підвищення кваліфікації міжнародного зразка.

Поділитися:
Флешмоб #Одягнивишиванку!
16.05.2024 12:17
Вже 18-й рік поспіль у третій четвер травня святкують Всесвітній день ВИШИВАНКИ. Це свято покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського вбрання. …
Відновлення водних ресурсів як концепція стійкості України
15.05.2024 17:52
15 травня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до перегляду онлайн-трансляції галузевої конференції «Відновлення водних ресурсів як концепція…
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…