Онлайн-консультації з питань підготовки Програми заходів ПУРБ

Протягом тижня з 24 по 27 липня Державним агентством водних ресурсів України було проведено цикл консультацій з басейновими управліннями водних ресурсів та регіональними офісами водних ресурсів з питань підготовки програми заходів планів управління річковими басейнами.

Як зазначила у вітальній промові в.о. Голови Держводагентства Наталія Латиш, Плани управління річковими басейнами – це постійна робота, яка вимагає максимальної залученості усіх зацікавлених сторін та є основним завданням для водогосподарських організацій. Вона також наголосила, що прийняття ПУРБ є зобов’язанням України в частині імплементації вимог Водної Рамкової Директиви ЄС.

Детальне обговорення програм заходів ПУРБ спільно з водогосподарськими організаціями у розрізі річкових басейнів та суббасейнів завершилось онлайн-консультацією з Сіверсько-Донецьким басейновим управлінням водних ресурсів за участю його керівництва та фахівців, відповідальних за розроблення ПУРБ Дону.

Начальник Сіверсько-Донецького БУВР Сергій Трофанчук доповів про проміжні результати проведеної роботи в частині підготовки програми заходів ПУРБ Дону.

За результатами обговорення спеціалістами Держводагентства та експертами були надані відповідні рекомендації для доповнення та вдосконалення переліку заходів, спрямованих на вирішення головних водно-екологічних проблем басейну Дону.

Також попередньо фахівці-водники Сіверсько-Донецького БУВР долучились до обговорень проєктів програм заходів планів управління річковими басейнами Нижнього Дніпра та річок Приазов’я, для формування яких надавали відповідні пропозиції по Донецькій області.

Поділитися:
Флешмоб #Одягнивишиванку!
16.05.2024 12:17
Вже 18-й рік поспіль у третій четвер травня святкують Всесвітній день ВИШИВАНКИ. Це свято покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського вбрання. …
Відновлення водних ресурсів як концепція стійкості України
15.05.2024 17:52
15 травня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до перегляду онлайн-трансляції галузевої конференції «Відновлення водних ресурсів як концепція…
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…