Обласна комісія ТЕБ і НС: в Донецькій області очікується ускладнення погодних умов

5 січня в режимі відеоконференції відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Донецької області під головуванням голови Донецької облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації Вадима Філашкіна.

До участі у засіданні були запрошені члени регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Донецької області (серед яких і Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів), районні державні адміністрації, районні військові адміністрації та військові адміністрації населених пунктів.

Основним на порядку денному стало питання про заходи щодо забезпечення сталого функціонування систем життєзабезпечення під час ускладнення погодних умов та заходи реагування на можливе ускладнення дорожніх умов на території області, про що доповів директор департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко.

У Донецькій області 7-9 січня очікується значне ускладнення погодних умов – різке зниження температури та значні опади, тож комунальні служби мають оперативно відреагувати на негоду. Усім профільним фахівцям, кожному за своїм напрямком, Вадим Філашкін доручив докласти максимальних зусиль, аби не допустити надзвичайних ситуацій.

А також нагадав, що на Донеччині функціонують 196 пунктів незламності, де мешканці можуть зігрітись, зарядити мобільні пристрої або звернутись за іншою допомогою. Всі пункти незламності обладнані альтернативними джерелами опалення та електричного живлення на випадок блекаутів. 186 пунктів обладнані оптоволоконним підключенням до мережі інтернет, у 72 встановлено Starlink.

Поділитися:
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…
Тиждень охорони праці 2024: "Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату"
26.04.2024 13:32
28 квітня щороку у Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі відзначається День охорони праці в Україні, якому передує Тиждень охорони праці. У 2024 році за рекомендаціями Міжнародної організації…
Семінар з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні
25.04.2024 19:44
25 квітня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у семінарі з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні. Захід…