ДО УВАГИ ВОДОКОРИСТУВАЧІВ!

Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів інформує, що з 01.01.2022 вступають в силу ЗМІНИ в частині форми подачі звіту про використання води за формою 2ТП-водгосп (річна), відповідно до наказу Міндовкілля від 18.12.2020 № 375 «Про затвердження Змін до Порядку ведення державного обліку водокористування та Порядку функціонування модуля «Подання звіту про використання води в електронній формі» Порталу електронних послуг Державного агентства водних ресурсів України».

Звіти за формою 2ТП-водгосп (річна) за 2021 рік будуть прийматися від водокористувачів Донецької області виключно в електронному вигляді через Портал електронних послуг Державного агентства водних ресурсів України https://e-services.davr.gov.ua/ з 01 січня по 01 лютого 2022 року.

Звіт підписується з накладанням кваліфікованого електронного підпису чи кваліфікованої електронної печатки водокористувача. Докладніше про це – в Інструкції користувача: Електронний кабінет водокористувача. Інструкція (завантажити).

Звертаємо увагу на зміни до критеріїв віднесення водокористувачів, діяльність яких підлягає державному обліку: у відповідності до п.1.5 Порядку, Звіти надаються водокористувачами, які здійснюють діяльність, пов’язану із забором та/або використанням води, скиданням зворотних (стічних) вод та забруднюючих речовин в обсязі від 5 метрів кубічних води на добу.

Одночасно інформуємо, що Сіверсько-Донецьким БУВР у грудні 2021 року планується проведення онлайн-семінарів для водокористувачів із висвітленням питань подачі Звітів через Портал, про що додатково буде зазначено на вебсайті Сіверсько-Донецького БУВР https://www.sdbuvr.gov.ua/ у розділах "Анонси" та "Державний облік водокористування".

Для отримання консультацій можна звернутись до відділу водних відносин та ведення водного кадастру Сіверсько-Донецького БУВР (м. Слов’янськ, вул. Торська, 35, тел. 095-290-24-14) та відділу водокористування Сіверсько-Донецького БУВР (с. Покровське Мангушського р-ну, вул. Худолія, 1, тел. 066-064-54-68).

Поділитися:
Семінар з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні
25.04.2024 19:44
25 квітня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у семінарі з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні. Захід…
Якісний стан водних об’єктів суббасейну Сіверського Дінця у березні 2024 року
23.04.2024 16:47
Лабораторія моніторингу вод Східного регіону Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів продовжує виконання моніторингу поверхневих вод у суббасейні Сіверського Дінця району…
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…