До програм заходів ПУРБ подано понад 1400 заходів, що охоплюють півтори тисячі масивів поверхневих вод

Понад 1400 заходів, що охоплюють 1570 масивів поверхневих вод, подано до програм заходів планів управління річковими басейнами – саме такі ключові підсумки консультацій з водогосподарським організаціями щодо підготовки ПУРБ, повідомляється на вебсайті Держводагентства.

Протягом тижня у Держводагентстві тривав цикл обговорень програм заходів планів управління річковими басейнами з басейновими управліннями водних ресурсів та регіональними офісами водних ресурсів.

Фінальний семінар циклу пройшов під головуванням заступника Голови Агентства з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Сергія Недашківського й був присвячений планам управління річковими басейнами Дону та річок Приазов’я.

Загалом протягом тижня фахівці детально розглянули проєкти програм заходів для усіх річкових басейнів України та надали свої зауваження і рекомендації щодо їх доповнення.

Зокрема було акцентовано на включенні до ПЗ заходів з адаптації та пом’якшення наслідків зміни клімату.

Окремо учасники торкнулися питання заходів, що стосуються повоєнного відновлення. Адже плани управління річковими басейнами є одночасно й планами відновлення водних екосистем. Тож відбудова водогосподарської інфраструктури, що зазнала руйнувань, повинна здійснюватись з урахуванням природоорієнтованих рішень.

Наступним кроком є доповнення та підготовка кінцевих версій програм заходів планів управління річковими басейнами. Відтак проєкти ПУРБ підлягають обов’язковому схваленню басейновими радами та громадському обговоренню терміном не менше 6 місяців.

Поділитися:
Флешмоб #Одягнивишиванку!
16.05.2024 12:17
Вже 18-й рік поспіль у третій четвер травня святкують Всесвітній день ВИШИВАНКИ. Це свято покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського вбрання. …
Відновлення водних ресурсів як концепція стійкості України
15.05.2024 17:52
15 травня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до перегляду онлайн-трансляції галузевої конференції «Відновлення водних ресурсів як концепція…
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…