Держводагентство: Розпочато процес громадського обговорення проєктів Планів управління річковими басейнами

Від сьогодні стартує процес громадського обговорення проєктів Планів управління річковими басейнами (ПУРБ).

Про це повідомив Голова Держводагентства Михайло Янчук під час пресконференції в медіа центрі Укрінформ, зазначається на сайті відомства.

«ПУРБ є євроінтеграційним зобов’язанням України в частині імплементації Водної Рамкової Директиви ЄС та ключовим досягненням у частині водної політики під час переговорного процесу щодо членства України в ЄС», – наголосив Михайло Янчук.

Громадські обговорення триватимуть щонайменше 6 місяців, за їх результатами буде підготовлено відповідні доповнення до проєктів ПУРБ. Адже метою є затвердження збалансованого документу державного планування, який забезпечить стале управління річковими басейнами наступні 6 років.

Окрім того, у 2024 році буде забезпечено проходження процедури стратегічної екологічної оцінки проєктів ПУРБ відповідно до Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище у транскордонному контексті та їх схвалення відповідними басейновими радами.

«Україна переходить на нові європейські правила водної політики і ПУРБ є урядовим документом державного планування, який має бути прийнятий Кабінетом Міністрів України до кінця 2024 року та вступити у силу з 1 січня 2025 року», – зауважив спікер.

Підготовлено проєкти ПУРБ для усіх 9 річкових басейнів, включаючи тимчасово окуповані території. Кожен ПУРБ містить повний перелік заходів, необхідних для досягнення екологічних цілей та «доброго» стану вод. Загальна сума інвестицій на реалізацію 1635 заходів, становить 336 млрд. гривень.

Держводагентство запрошує усіх заінтересованих сторін долучитись до розгляду проєктів ПУРБ, які опубліковані на вебсайті Міндовкілля і на сайті Держводагентства у розділі «Діяльність» підрозділ «Плани управління річковими басейнами» та зробити всій внесок у формування стратегічних документів розвитку річкових басейнів. Свої зауваження та пропозиції можна надсилати на електронну адресу: rbmp@davr.gov.ua.

Поділитися:
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…
Тиждень охорони праці 2024: "Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату"
26.04.2024 13:32
28 квітня щороку у Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі відзначається День охорони праці в Україні, якому передує Тиждень охорони праці. У 2024 році за рекомендаціями Міжнародної організації…
Семінар з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні
25.04.2024 19:44
25 квітня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у семінарі з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні. Захід…