Як водники та студенти малі річки Слов’янщини досліджували: ФОТОрепортаж

23 липня фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів зі студентами Слов’янського фахового коледжу Національного авіаційного університету, вихованцями краєзнавчого гуртка «Торське наукове товариство» Донецького обласного палацу дитячої та юнацької творчості провели візуальні дослідження малих річок Слов’янщини. В полі зору юних ЕКОдослідників – річки Макатиха, Гола Долина, Колонтаївка (Бесарабівка), Бакай (Сорищі) та Казений Торець.

За допомогою сучасних IT-технологій студенти зібрали велику кількість фото і відеоматеріалів. Співробітники Сіверсько-Донецького БУВР щедро ділилися своїм досвідом з талановитою молоддю.

Як це було – дивіться у нашому ФОТОрепортажі.

Вихованці краєзнавчого гуртка «Торське наукове товариство» під керівництвом ентузіаста своєї справи, викладача Людмили Поух поставили собі за мету: за матеріалами польових спостережень та на основі аналізу наукових джерел дати оцінку екологічного стану поверхневих водойм басейну р.Сіверського Дінця (Середнє Подонцов'я, територія Слов'янщини).

Попередньо протягом 2019-2021 років гуртківці здійснювали власні спостереження, які оформили в інтегрований проєкт і представили для участі у творчому конкурсі «Сіверський Донець – очима молоді» у вигляді відеофільму "Великі проблеми малої річки Колонтаївка" (2019), лепбуку "Легенди річки Колонтаївка" (2020), а також мотиваційних розробок і науково-дослідницьких статей. Доробки проєкту були також гідно представлені на Всеукраїнських та обласних науково-практичних конференціях. За підсумками польових досліджень ЕКОактивна молодь планує створити новий екологічний проєкт за темою "Ще назва є, а річки вже немає..."

Зазначимо, що формування екологічної свідомості юного покоління є одним із пріоритетних напрямків діяльності фахівців водної сфери. Тож водники Сіверського Дінця та молодь Донеччини продовжують згуртовуватися в єдину ЕКОспільноту, щоб привернути увагу до проблем малих річок і допомогти природі рідного краю.

ЕКОактивістам Сходу України наочно про моніторинг поверхневих вод

Поділитися:
Дружня зустріч з громадськими ЕКОактивістами
16.04.2024 13:11
15 квітня до Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів завітали громадські ЕКОактивісти – менеджерка Представництва Austausch e.v. в Україні – Центру громадянського суспільства …
Роль стратегічної екологічної оцінки в повоєнному відновленні України
11.04.2024 16:00
11 квітня в режимі онлайн відбувся інформаційно-освітній вебінар щодо ролі стратегічної екологічної оцінки (СЕО) у повоєнному відновленні України. До віртуальної зустрічі долучились начальник і…
Управління охороною праці у водогосподарській галузі: нові ризики в умовах воєнного часу
10.04.2024 18:58
10 квітня начальник Сіверсько-Донецького БУВР, а також начальники відділів, служб та експлуатаційних дільниць управління долучились до участі у навчальному вебінарі «Управління охороною праці у…