Вода у Сіверському Дінці стала чистішою

Стан води у Сіверському Дінці поліпшився. Про це свідчать результати щоденного моніторингу. За даними фахівців, спостерігається покращення за органолептичними показниками – «лікарський» запах не зафіксований у жодній точці відбору води.

Протягом останніх днів жителі Слов’янська та сусідніх міст були стурбовані станом водопровідної води, від якої надходив неприємний запах ліків та болота, повідомляє телеканал «С плюс». Причиною цього явища стало погіршення стану води у Сіверському Дінці, який є джерелом питної води для північного регіону Донеччини. Але останнім часом спостерігається покращення – «лікарський» запах не зафіксований у жодній точці відбору проб води. Також не виявлено вмісту фенолів.

Найбільш імовірна причина погіршення стану води в Дінці – це викид забруднюючих речовин вище за течією, що спричинило реакцію в самій річці. Фахівці БУВРу звернулися до профільних установ та водокористувачів Харківської області з метою з’ясувати, чи були якісь аварійні ситуації в цьому регіоні.

Фахівці БУВРу спільно з представниками суміжних служб продовжують щоденний моніторинг стану Сіверського Дінця. Також для з’ясування причин погіршення якості води залучено науковців із київських інститутів, куди були відправлені проби. За даними «Словміськводоканалу», всі показники якості водопровідної води відповідають нормам.

Також свої висновки щодо причин забруднення Сіверського Дінця мають надати правоохоронні органи, які наразі займаються розслідуванням цієї справи.

Поділитися:
Навчання: «Управління промисловими відходами: хвостосховища»
28.03.2024 14:20
27 березня фахівці Сіверсько-Донецького БУВР взяли участь в онлайн-навчанні «Управління промисловими відходами: хвостосховища», організованому Центром підвищення кваліфікації працівників водного…
Футболки з Водяним Драконом – для ЕКОсвідомих дітей Слов’янська
25.03.2024 19:55
25 березня в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів відбулось урочисте нагородження фіналістів мінімарафону «Водяний Дракон». Мінімарафон «Водяний Дракон» був організований…
22 березня – Всесвітній день водних ресурсів
22.03.2024 08:18
Щорічно вже 31-й рік поспіль 22 березня відзначається Всесвітній день водних ресурсів. Мета його заснування Генеральною Асамблеєю ООН – нагадати про надзвичайну важливість води для навколишнього…