Поливний сезон на півночі Донецької області успішно завершено

На півночі Донецької області завершено поливний сезон 2021. Сіверсько-Донецьким басейновим управлінням водних ресурсів у повному обсязі виконані договірні зобов’язання із забору води для потреб водокористувачів. Забезпечено безаварійну роботу державних зрошувальних систем для забезпечення поливу сільськогосподарських культур, в тому числі внаслідок своєчасного ремонту й переобладнання всмоктувальної лінії Головної насосної станції Оскільської зрошувальної системи № 1.

За період з квітня по жовтень 2021 року перекачано 235,124 тис.м3 води для потреб фермерських господарств ТОВ «Верное дело» і ТОВ «Перспектива». Це на 27,3% більше, ніж у минулому поливному сезоні, зокрема за рахунок збільшення площ поливу на 10 га. Результатом плідної співпраці водників та аграріїв є добрий врожай овочевих культур на площі 49 га і життєстійкість молодого вишневого саду на площі 122,4 га.

Наразі працівники експлуатаційних дільниць Сіверсько-Донецького БУВР спорожнюють магістральні трубопроводи, обстежують технічний стан об’єктів водогосподарсько-меліоративного комплексу та зрошувальних систем для встановлення обсягів підготовчих і ремонтних робіт до наступного сезону, проводять консервацію запірно-регулюючої арматури на зимовий період.

Для гарантованої подачі води на потреби сільгоспвиробників у поливному сезоні 2022 заплановані роботи з ремонту напірного колектору та електродвигунів потужністю 630 кВт Головної насосної станції Оскільської зрошувальної системи № 1, яка була введена в експлуатацію у 1966 році.

А на півдні Донецької області зрошувальний період ще триває, наразі проводиться вологозарядка з метою насичення ґрунту вологою як передумови доброго врожаю у 2022 році.

Поділитися:
Навчання: «Управління промисловими відходами: хвостосховища»
28.03.2024 14:20
27 березня фахівці Сіверсько-Донецького БУВР взяли участь в онлайн-навчанні «Управління промисловими відходами: хвостосховища», організованому Центром підвищення кваліфікації працівників водного…
Футболки з Водяним Драконом – для ЕКОсвідомих дітей Слов’янська
25.03.2024 19:55
25 березня в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів відбулось урочисте нагородження фіналістів мінімарафону «Водяний Дракон». Мінімарафон «Водяний Дракон» був організований…
22 березня – Всесвітній день водних ресурсів
22.03.2024 08:18
Щорічно вже 31-й рік поспіль 22 березня відзначається Всесвітній день водних ресурсів. Мета його заснування Генеральною Асамблеєю ООН – нагадати про надзвичайну важливість води для навколишнього…