Наш посильний внесок у спільний добробут з нагоди Дня Конституції

У прифронтовому місті Словянськ, яке героїчно виборює своє конституційне право на мирне й безпечне життя, не припиняються роботи з благоустрою. До зусиль комунальників доєднали свої зусилля і ми – колектив Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів.

До Дня Конституції України ми навели лад на території довкола адміністративної будівлі управління, а також у зоні відпочинку «Староріччя» на березі Казенного Торця, яким спільно з громадськістю міста опікуємося вже понад 15 років.

У мирний час тут завжди було людно, адже це чи не єдине у місті облаштоване місце відпочинку на березі річки. В спекотні дні від води приємно віє прохолодою, тож сюди з найближчих багатоповерхівок приходили цілими родинами з малечею. Парубки облюбували спортивний майданчик, за ними до здорового образу життя тягнулись і молодші хлопці. А небайдужі містяни підсаджували в квітники невибагливі до спеки рослини...

У жовтні 2018 року під час реалізації грантового проєкту «Нове життя для «Староріччя» разом з ЕКОактивною молоддю ми оновили зручні дерев’яні лави, прикріпили дитячу гойдалку на місці вкраденої металошукачами і висадили молоді саджанці берізок, плодових дерев та бузку.

Щороку навесні до Дня довкілля та восени до Міжнародного дня чистих берегів ми влаштовували тут великі ЕКОтолоки, залучаючи до прибирання берегів річки школярів і студентів, громадських ЕКОактивістів та всіх, хто мав бажання долучитись до благоустрою рідного міста.

Так було і так буде ще, віримо! Ще всі разом зберемося на березі Казенного Торця у зоні відпочинку «Староріччя» і влаштуємо, як і рік тому, свято «у форматі 3D» до трьох визначних дат екологічного календаря: Міжнародного дня чистих берегів, Дня моніторингу води і Дня Сіверського Дінця – головної водної артерії сходу України, яка наразі допомагає нашим захисникам боронити українську землю.

А за всі злочини проти людей та довкілля винні неодмінно понесуть відповідальність – за українською конституцією та міжнародними нормами права.

З Днем Конституції, Словянськ! Тримаймо стрій! Все буде Україна!

Поділитися:
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…
Держводагентство напрацьовує механізми посилення інституційної стійкості, що є особливо важливим в умовах війни
18.04.2024 13:51
Про це Голова Агентства Михайло Янчук повідомив під час онлайн-участі у круглому столі «Забезпечення водопостачання в Україні в умовах війни: реагування, відновлення та стійкість», який відбувся у…