Кроки до перемоги: з турботою про воду як основу життя

Сьогодні, 24 березня, незважаючи на складнощі з інтернет-з’єднанням у регіоні, фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів змогли в онлайн-режимі долучитись до участі у навчанні з розроблення Планів управління річковими басейнами.

Рішення відновити навчальний процес (поки що у дистанційному форматі) було прийнято для того, щоб кожен фахівець підвідомчих організацій Міндовкілля отримував свіжу інформацію про зміни в галузі, профільні якісні знання та спеціалізовану підтримку і допомогу.

У фокусі обговорень – пріоритетні кроки з підготовки планів управління річковими басейнами

Наразі відбулось узагальнююче заняття за курсом онлайн-лекцій за темою «Плани управління річковими басейнами», організованим Центром підвищення кваліфікації працівників водного господарства, необхідне для повторення основного матеріалу та подальшої успішної роботи в цьому напрямі.

На цьому ж наголосив і лектор онлайн-навчання, національний та міжнародний експерт Олексій Ярошевич, зазначивши, що повернення до мирних часів буде вкрай необхідно супроводжувати турботою про водні ресурси як основу життєдіяльності суспільства. Адже саме водні ресурси, їх якісний та кількісний стан, є вагомим фактором здоров’я населення та функціонування переважної більшості галузей економіки. «Нам необхідно буде багато зробити, перш за все, в плані відновлення порушеної інфраструктури, налагодження роботи та модернізації очисних споруд, а також впровадження повної очистки усіх стічних вод, як це вже робиться багатьма країнами Європи у транскордонному басейні Дунаю», – зазначив Олексій Ярошевич.

Нагадаємо, що План управління річковим басейном – це стратегічний документ, який міститиме програму заходів, спрямованих на покращення екологічного стану водних об’єктів басейну і досягнення «доброго» екологічного та хімічного стану вод згідно з Водною Рамковою Директивою ЄС. Отже, розроблення Планів управління річковими басейнами та їх подальше виконання є запорукою скорішого відновлення нашої країни після перемоги над ворогом.

Сіверський Донець – АРТЕРІЯ СХОДУ УКРАЇНИ

Поділитися:
Якісний стан водних об’єктів суббасейну Сіверського Дінця у березні 2024 року
23.04.2024 16:47
Лабораторія моніторингу вод Східного регіону Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів продовжує виконання моніторингу поверхневих вод у суббасейні Сіверського Дінця району…
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…