Генеральний секретар ОБСЄ Хельга Марія Шмід відвідала Лабораторію моніторингу вод Східного регіону

Сьогодні, 29 травня, Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів відвідала Генеральний секретар ОБСЄ Хельга Марія Шмід. Перебуваючи з дводенним робочим візитом на Донеччині, пані Хельга мала на меті з’ясувати проблеми регіону та ознайомитися з роботою місії ОБСЄ на місцях, в тому числі у напрямку водних ресурсів.

Начальник Сіверсько-Донецького БУВР Сергій Трофанчук поінформував шановну гостю про результати спільної діяльності в рамках різних проєктів Координатора проектів ОБСЄ в Україні, починаючи з 2017 року. В тому числі із розроблення Плану управління річковим басейном Дону – ключового інструменту для досягнення доброго екологічного стану вод.

Генеральному секретарю ОБСЄ провели екскурсію лабораторією моніторингу вод Східного регіону, яка першою в Україні розпочала виконання діагностичного моніторингу за новим законодавством та європейськими вимогами і наразі є одним із чотирьох базових лабораторних центрів Держводагентства для забезпечення виконання вимірювань пріоритетних забруднюючих речовин.

Завдяки залученню значних коштів Державного фонду розвитку водного господарства та Донецької облдержадміністрації, а також суттєвій підтримці Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, лабораторія Сіверсько-Донецького БУВР має більш потужні функціональні можливості для дослідження українських водойм за новими європейськими стандартами та моніторингу реальних загроз і потенційних ризиків у сфері екологічної безпеки вод на сході України.

Пані Хельга відзначила високий рівень результативності спільних зусиль і правильно вибраний напрям діяльності. Тож співпраця у сфері водних ресурсів з фахівцями-водниками басейну Сіверського Дінця буде продовжуватись, зокрема з питань ревіталізації малих річок регіону.

А на пам’ять про зустріч одна з учасниць конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді», що вже третій рік поспіль проходить за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні, подарувала шановній гості малюнок переможця конкурсу, який став обличчям збірки творчих доробок молоді на тему збереження водних ресурсів на сході України.

Поділитися:
Семінар з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні
25.04.2024 19:44
25 квітня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у семінарі з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні. Захід…
Якісний стан водних об’єктів суббасейну Сіверського Дінця у березні 2024 року
23.04.2024 16:47
Лабораторія моніторингу вод Східного регіону Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів продовжує виконання моніторингу поверхневих вод у суббасейні Сіверського Дінця району…
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…