Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів

В цифровому просторі України з’явився ще один інструмент для ЕКОсвідомих громадян

Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів на запрошення громадської організації «Клуб рибалок України – Юей Фішинг Клуб» долучились до участі у публічній презентації мобільного застосунку (додатку) «EcoWater», яка проходила у відкритому просторі «ТатоХаб» м.Краматорськ.

За участі представників державних органів влади та ЗМІ було обговорено стан водних ресурсів регіону та інструменти співпраці влади й громадськості в рамках екологічного моніторингу водойм регіону.

Керівник проєкту «EcoWater» Ігор Дзержинський представив присутнім перебіг реалізації проєкту і результати проведеної роботи. З можливостями і перевагами використання мобільного додатку «EcoWater» учасники заходу мали можливість ознайомитись в ході інтерактиву-практикуму з ідеологами та розробниками застосунку.
Захід було організовано громадською організацією «Клуб рибалок України – Юей Фішинг Клуб» в рамках проєкту «EcoWater» за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН).

Проєкт «EcoWater» – це мобільний додаток-мапа для громадського моніторингу екологічного стану водних об'єктів Донеччини, де кожен громадянин у реальному часі, використовуючи відкриті дані, може бачити на єдиній мапі точне географічне місце та юридичний статус водойм, їхній екологічний стан і т.ін. Крім того, ЕКОактивні громадяни завдяки додатку можуть подати сигнал про загрозу чи наявні проблеми водойми, щоб відповідальні служби могли вчасно та оперативно відреагувати на надзвичайну ситуацію.

Поділитися:
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…
Держводагентство напрацьовує механізми посилення інституційної стійкості, що є особливо важливим в умовах війни
18.04.2024 13:51
Про це Голова Агентства Михайло Янчук повідомив під час онлайн-участі у круглому столі «Забезпечення водопостачання в Україні в умовах війни: реагування, відновлення та стійкість», який відбувся у…