Тренінг з механізмів покращення громадської безпеки за участі фахівців водної сфери

З 16 по 18 лютого у м. Святогірськ проходив тренінг за навчальним курсом «Розробка та пілотування міжвідомчого координаційного механізму оцінки ризиків», організований в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру. Його учасниками стали начальник Сіверсько-Донецького БУВР Сергій Трофанчук і заступник начальника відділу моніторингу вод та басейнової взаємодії Наталія Білоцерківська.

Однією із головних цілей Програми ООН з відновлення та розбудови миру є покращення громадської безпеки та посилення інституційного потенціалу основних надавачів сервісів з безпеки.

Безумовно, створення умов розвитку безпечного середовища потребує комплексного підходу та системного реагування. Саме тому одним із завдань ПРООН у сфері громадської безпеки на поточний рік є створення міжвідомчого координаційного механізму для оцінки ризиків та напрацювання рекомендацій для підготовки Паспорту ризиків, а також проведення серії тренінгів за навчальним курсом «Розробка та пілотування міжвідомчого координаційного механізму оцінки ризиків». Виконавцем цього завдання є неурядова організація АКТЕД (Агентство технічної співпраці та розвитку).

В ході навчальних тренінгів, що проводяться АКТЕД та Ініціативою ІМПАКТ за підтримки Європейського Союзу, було заплановано здійснити оцінку ризиків та розробити скоординовані сценарії для ефективного подолання наслідків потенційних загроз на сході України.

З цією метою для участі у тренінгу 16-18 лютого були запрошені представники органів місцевого самоврядування, Державної служби з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), служб з оперативного реагування та науковці. Учасники опанували навички з проведення якісної оцінки вразливості громад, природних та антропогенних загроз, а також проаналізували наявні в громадах ресурси, необхідні для подолання наслідків ймовірних криз.

Навчання має на меті об’єднати зусилля місцевої влади та рятувальних служб для створення міжвідомчого координаційного механізму оцінки ризиків, використання якого допоможе ефективніше реагувати на кризові ситуації та запобігати загрозам, що можуть спіткати охоплені збройним конфліктом громади на сході України.

Дізнатись більше…

Для довідки

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

АКТЕД (Агентство технічної співпраці та розвитку) – міжнародна неурядова організація, яка з 2017 року співпрацює з місцевими органами влади, установами, організаціями та підприємствами, які знаходяться вздовж лінії розмежування.

Поділитися:
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…
Держводагентство напрацьовує механізми посилення інституційної стійкості, що є особливо важливим в умовах війни
18.04.2024 13:51
Про це Голова Агентства Михайло Янчук повідомив під час онлайн-участі у круглому столі «Забезпечення водопостачання в Україні в умовах війни: реагування, відновлення та стійкість», який відбувся у…