Про інтегроване управління водними ресурсами за басейновим принципом для територіальних громад Донеччини

Цикл навчальних семінарів з питань охорони довкілля та сталого розвитку проходить в рамках міжвідомчої регіональної програми «Екологічна просвіта та інформування для сталого розвитку Донеччини на 2020-2025 роки», яка реалізовується департаментом освіти і науки спільно з департаментом екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації. До участі у семінарах в якості лекторів долучились і фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів.

У жовтні-листопаді слухачами навчальних семінарів стали перш за все і переважно освітяни та науковці як з Донецької області, так і з різних куточків нашої держави. Грудневий марафон семінарів присвячений інформуванню представники виконавчих органів об’єднаних територіальних громад, місцевих рад, райдержадміністрацій, працівників комунальних установ, громадських організацій та засобів масової інформації Донеччини.

Метою такої масштабної навчальної програми в режимі офлайн/онлайн є впровадження засад сталого виробництва та споживання, популяризація екологічних знань, формування розуміння принципів сталого розвитку та цінності сприятливого для життєдіяльності людини довкілля.

Одним із важливих аспектів сталого розвитку є комплексний принцип інтегрованого управління водними ресурсами за районами річкових басейнів, про що учасників семінарів поінформувала Наталія Білоцерківська, виконавчий секретар басейнової ради Сіверського Дінця та нижнього Дону, заступник начальника відділу моніторингу вод та басейнової взаємодії Сіверсько-Донецького БУВР.

Фахівець водної сфери з багаторічним досвідом поділилась зі слухачами курсу ґрунтовною інформацією про основні засади і практичний досвід інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом та етапи розроблення Плану управління річковим басейном Дону.

Звісно, що формат подібних семінарів не дозволяє розкрити всю глибину теми за стислий термін, відведений регламентом, втім сформувати основне уявлення про необхідні кожній громаді знання стосовно водних ресурсів на їх території та продовжити взаємодію в подальшому цілком реально.

Поділитися:
Семінар з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні
25.04.2024 19:44
25 квітня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у семінарі з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні. Захід…
Якісний стан водних об’єктів суббасейну Сіверського Дінця у березні 2024 року
23.04.2024 16:47
Лабораторія моніторингу вод Східного регіону Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів продовжує виконання моніторингу поверхневих вод у суббасейні Сіверського Дінця району…
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…