Малі річки на Донеччині отримали шанс на відновлення

За дорученням Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України у басейні р. Дон плануються до реалізації пілотні проєкти з відновлення (ревіталізації) малих річок. Адже малі річки найбільш чутливі до антропогенного впливу, особливо в посушливій зоні, до якої відноситься і східна частина України.

В рамках реалізації пілотних проєктів з приведення до природного стану малих річок у суббасейні Сіверського Дінця (району басейну річки Дон) в межах Донецької області з 1 по 3 червня 2021 року проведене обстеження сучасного стану русел водних об’єктів, що підпадають під категорію «малі річки».

Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів спільно з експертом ТОВ «Екоберег» (м. Київ) проводили обстеження із залученням представників місцевих територіальних громад.

Зрошувальні системи, що потребують відновлення, обстежені. Далі – слово за експертами

До участі задіяні чотири тергромади: Слов’янська міська ТГ, на території якої протікають річки Бесарабівка (Колонтаївка) та Сорищі (Бакай); Миколаївська міська ТГ, де розташовані балки Ткачова, Мазанів Яр та Карпівка, Сіверська міська ТГ – річки Суха та Кам’янка, а також Костянтинівська міська ТГ – р. Наумиха.

Обстеження проводились з метою визначення переліку малих річок для включення до пілотних проєктів, які націлені на відновлення водних ресурсів та приведення русел малих річок до природного стану (ревіталізації). Це, в свою чергу, сприятиме збільшенню водності та поліпшенню екологічного стану річок регіону.

Поділитися:
Семінар з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні
25.04.2024 19:44
25 квітня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у семінарі з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні. Захід…
Якісний стан водних об’єктів суббасейну Сіверського Дінця у березні 2024 року
23.04.2024 16:47
Лабораторія моніторингу вод Східного регіону Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів продовжує виконання моніторингу поверхневих вод у суббасейні Сіверського Дінця району…
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…