Лабораторія моніторингу вод Східного регіону: підготовка до акредитації триває

"

З 8 по 10 червня в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів проходить триденний семінар-практикум для фахівців лабораторії моніторингу вод Східного регіону в рамках курсу «Основні вимоги до впровадження системи керування лабораторій відповідно до вимог ДСТУ ISO 17025:2019».

Семінар організований Центром підвищення кваліфікації працівників водного господарства, що перебуває у сфері управління Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Генеральний секретар ОБСЄ Хельга Марія Шмід відвідала Лабораторію моніторингу вод Східного регіону

До Сіверсько-Донецького БУВР завітали заступник директора Центру Ольга Лисюк та провідний викладач Ольга Сухачова, аби наочно побачити оновлену лабораторію моніторингу вод Східного регіону та особисто поділитись практичним досвідом з її колективом.

Перший день семінару був присвячений законодавчим та нормативно-правовим питанням, а також Порядку проведення моніторингу масивів поверхневих вод та оцінці їх стану. Його слухачами стали фахівці басейнового управління, дотичні до виконання моніторингу поверхневих вод та аналізу його результатів.

Теми наступних двох днів стосуватимуться підготовки до акредитації та аудиту в лабораторіях згідно з вимогами ДСТУ ISO/IEC 17025:2019, організації внутрішньо-лабораторного контролю якості вимірювань, валідації методів та роботі з документацією.

Лабораторія моніторингу вод Східного регіону

Поділитися:
Навчання: «Управління промисловими відходами: хвостосховища»
28.03.2024 14:20
27 березня фахівці Сіверсько-Донецького БУВР взяли участь в онлайн-навчанні «Управління промисловими відходами: хвостосховища», організованому Центром підвищення кваліфікації працівників водного…
Футболки з Водяним Драконом – для ЕКОсвідомих дітей Слов’янська
25.03.2024 19:55
25 березня в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів відбулось урочисте нагородження фіналістів мінімарафону «Водяний Дракон». Мінімарафон «Водяний Дракон» був організований…
22 березня – Всесвітній день водних ресурсів
22.03.2024 08:18
Щорічно вже 31-й рік поспіль 22 березня відзначається Всесвітній день водних ресурсів. Мета його заснування Генеральною Асамблеєю ООН – нагадати про надзвичайну важливість води для навколишнього…