ЕКОпросвіта заради сталого розвитку: інтегроване управління водними ресурсами за басейновим принципом

Сьогодні, 26 листопада, фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у черговому навчальному семінарі з питань охорони довкілля та сталого розвитку.

Цикл таких семінарів для освітян, працівників комунальних підприємств, управлінців органів місцевого самоврядування було організовано в рамках Міжвідомчої регіональної програми «Екологічна просвіта та інформування для сталого розвитку Донеччини на 2020-2025 роки», яка реалізовується департаментом освіти і науки спільно з департаментом екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації.

ЕКОпросвіта заради сталого розвитку: розпочато цикл навчальних семінарів

Заступник начальника відділу моніторингу вод та басейнової взаємодії Сіверсько-Донецького БУВР Наталія Білоцерківська поділилась зі слухачами курсу ґрунтовною інформацією про основні засади інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом та процес розроблення Плану управління річковим басейном Дону.

Змістовні виступи інших доповідачів стосувались різних важливих екологічних питань: впровадження системи екологічного менеджменту на промислових підприємствах як одного з можливих способів екологізації промислового виробництва в Україні та циркулярної економіки в Україні у світлі адаптації європейського досвіду; аспектів кліматичної безпеки у стратегічному плануванні розвитку громад та рекомендацій щодо впровадження практики сталого розвитку на локальному та регіональному рівні; формування природоохоронних компетентностей і навичок екологічно дружньої поведінки під час авторської настільної гри, тощо.

Формат онлайн-конференції дозволив залучити до інформування слухачів Донеччини широке коло освітян та науковців високого ступеня з Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, Навчально-наукового інституту агроекології та землеустрою Національного університету водного господарства та природокористування (м. Рівне), кафедри екології та безпеки життєдіяльності Національного транспортного університету (м. Київ), Технічного університету «Метінвест політехніка», кафедри екології Хмельницького національного університету, Східноукраїнського екологічного інституту та Регіонального ландшафтного парку «Клебан-Бик».

Нагадаємо, що перший навчальний семінар з цього циклу стартував ще 20 жовтня саме у Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів.

У планах організаторів заходу – проведення подібних семінарів у різних населених пунктах Донецької області. Заходи проводяться з метою поширення екологічної інформації, методичних рекомендацій і матеріалів природоохоронної тематики задля впровадження в освітню та господарську сфери принципів сталого розвитку та охорони довкілля.

Поділитися:
Дружня зустріч з громадськими ЕКОактивістами
16.04.2024 13:11
15 квітня до Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів завітали громадські ЕКОактивісти – менеджерка Представництва Austausch e.v. в Україні – Центру громадянського суспільства …
Роль стратегічної екологічної оцінки в повоєнному відновленні України
11.04.2024 16:00
11 квітня в режимі онлайн відбувся інформаційно-освітній вебінар щодо ролі стратегічної екологічної оцінки (СЕО) у повоєнному відновленні України. До віртуальної зустрічі долучились начальник і…
Управління охороною праці у водогосподарській галузі: нові ризики в умовах воєнного часу
10.04.2024 18:58
10 квітня начальник Сіверсько-Донецького БУВР, а також начальники відділів, служб та експлуатаційних дільниць управління долучились до участі у навчальному вебінарі «Управління охороною праці у…