До Дня екологічної освіти 2021: ЕКОосвіта й ЕКОвиховання – в пріоритеті у водників Сіверського Дінця

Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів у своїй діяльності протягом року тісно взаємодіє з різними освітніми закладами з питань екологічної освіти та виховання. У прагненні сформувати ЕКОсвітогляд молоді на засадах свідомого відповідального ставлення до споживання природних (перш за все водних) ресурсів фахівці водної сфери щороку організують низку ЕКОпросвітницьких заходів.

Черговим з них стало проведення до Дня екологічної освіти 2021 онлайн-зустрічі зі студентами Харківського національного медичного університету, що здобувають вищу освіту за спеціалізацією «Лабораторна діагностика». Формат відео-конференції дозволив задіяти в освітньому заході близько 50 студентів.

Фахівці Сіверсько-Донецького БУВР розповіли молоді про основні аспекти діяльності басейнового управління та презентували оновлену лабораторію моніторингу вод Східного регіону як один із чотирьох базових лабораторних центрів системи Держводагентства. Після віртуальної екскурсії лабораторією закцентували увагу на тому, що саме в басейні Сіверського Дінця було першими в Україні розпочато виконання державного моніторингу поверхневих вод за європейськими стандартами. А також ознайомили з ключовим інструментом досягнення екологічних цілей відповідно до Водної Рамкової Директиви ЄС – Планом управління річковим басейном Дону.

12 травня – День екологічної освіти

Майбутні працівники лабораторій різного профілю цікавились сучасним високочутливим лабораторним обладнанням на оснащенні Сіверсько-Донецького БУВР та специфікою досліджень стану якості поверхневих вод в басейні Сіверського Дінця, зацікавлено слухали про результати діагностичного моніторингу та виявлені під час скринінгу специфічні для басейну забруднюючі речовини, питали про необхідні заходи для попередження забруднення та збереження водних ресурсів у нашому маловодному регіоні.

Натхненні новими екологічними знаннями студенти висловили бажання після зняття карантинних обмежень особисто завітати до сучасного лабораторного центру на Сході України і, можливо, в майбутньому реалізувати себе в якості фахівців водної сфери басейну Сіверського Дінця.

Докладніше про лабораторію моніторингу вод Східного регіону – на вебсайті Сіверсько-Донецького БУВР за посиланням.

Поділитися:
Навчання: «Управління промисловими відходами: хвостосховища»
28.03.2024 14:20
27 березня фахівці Сіверсько-Донецького БУВР взяли участь в онлайн-навчанні «Управління промисловими відходами: хвостосховища», організованому Центром підвищення кваліфікації працівників водного…
Футболки з Водяним Драконом – для ЕКОсвідомих дітей Слов’янська
25.03.2024 19:55
25 березня в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів відбулось урочисте нагородження фіналістів мінімарафону «Водяний Дракон». Мінімарафон «Водяний Дракон» був організований…
22 березня – Всесвітній день водних ресурсів
22.03.2024 08:18
Щорічно вже 31-й рік поспіль 22 березня відзначається Всесвітній день водних ресурсів. Мета його заснування Генеральною Асамблеєю ООН – нагадати про надзвичайну важливість води для навколишнього…