Держводагентство звітувало про підсумки роботи водної галузі у 2021 році

Сьогодні, 18 лютого, фахівці водної сфери басейну Сіверського Дінця долучились до перегляду відеотрансляції публічного звіту в.о. Голови Держводагентства Олексія Кузьменкова про результати діяльності Державного агентства водних ресурсів України за 2021 рік.

Захід вже традиційно відбувався у конференц-залі Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ». До участі були запрошені представники громадських рад та громадських об’єднань, професійних спілок і водогосподарських організацій, профільні експерти та засоби масової інформації.

У публічному звіті йшлося про виконання основних функцій із забезпечення потреб населення та галузей економіки у водних ресурсах і здійснення їх міжбасейнового перерозподілу, захист від шкідливої дії вод, ведення державного водного кадастру та державного обліку водокористування, надання адміністративних послуг, проведення погоджувальних процедур і т.ін.

Розглянуто виконання таких напрямків діяльності, визначених пріоритетними, як інтегроване управління водними ресурсами за басейновим принципом, здійснення державного моніторингу вод, розробка планів управління річковими басейнами. Озвучені підсумки проведення інвентаризації водних об’єктів та об’єктів інфраструктури водогосподарсько-меліоративного комплексу, результати нормотворчої діяльності.

Говорили й про взаємодію зі стейкхолдерами та іншими заінтересованими сторонами, роботу басейнових рад та громадської ради при Держводагентстві, транскордонне та міжнародне співробітництво.

Наприкінці публічного звіту в.о. Голова Держводагентства Олексій Кузьменков окреслив основні напрямки та пріоритети діяльності на 2022 рік і відповів на питання присутніх на заході.

Поділитися:
Якісний стан водних об’єктів суббасейну Сіверського Дінця у березні 2024 року
23.04.2024 16:47
Лабораторія моніторингу вод Східного регіону Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів продовжує виконання моніторингу поверхневих вод у суббасейні Сіверського Дінця району…
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…