Чи будуть слов`янці з водою? Та хто врятує малі річки?

Українські річки міліють. Маловоддя стає проблемою багатьох областей. Слов’янськ не виключення. Через тривалу відсутність весняної повені, малі водні об’єкти заростають та пересихають. Що кажуть з цього приводу спеціалісти – водники? Та як врятуватися від засухи?

На Донеччині, зокрема у Слов’янську міліють водні об’єкти. Весняного водопілля не було з 2010 року, каже Сергій Трофанчук. Через відсутність великої повені річки не промиваються в достатній кількості. Особливо це відчувають малі річки, які живлять Сіверський Донець, повідомляє Телебачення Слов’янська.

Аби врятувати малі річки зараз готується пілотний проєкт. Його мета повернути малим водним об’єктам натуральний вигляд. Сергій Трофанчук каже, для цього експерти досліджували декілька малих річок у Донецькій області. Але яка саме громада стане учасницею поки невідомо.

Розроблення Плану управління річковим басейном Дону триває: спеціалісти обговорили звіт із доповнення ІІ розділу

Окрім цього зараз триває інвентаризація різноманітних природних об’єктів – не лише водних. До цієї роботи мають залучатися громади, на яких розташовані ті чи інші об’єкти. Наглядати за ними та робити санітарну очистку.

Робити далекоглядні прогнози водники бояться. Водність залежатиме від багатьох факторів, зокрема погодних умов. Але запевняють, найближчим часом зневоднення не загрожує. Зокрема, щодо питної води для жителів.

Поділитися:
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…
Держводагентство напрацьовує механізми посилення інституційної стійкості, що є особливо важливим в умовах війни
18.04.2024 13:51
Про це Голова Агентства Михайло Янчук повідомив під час онлайн-участі у круглому столі «Забезпечення водопостачання в Україні в умовах війни: реагування, відновлення та стійкість», який відбувся у…